25 de maig del 2015

Vols fer la pera Pirum Parum de ganxet?

"Äppel päppel, pirum parum..." és un vers d'una cançoneta infantil sueca, d'aquelles de l'estil de "Pito, pito, gorgorito...". Suposo que inspirats en la cançó, els dibuixos de la dissenyadora Elisabeth Dunker van fer furor fa anys en la decoració infantil. 


En el món dels amigurumis, la versió en ganxet de la pera Pirum Parum és més recent. Es va popularitzar a les xarxes arran de la publicació del llibre Tendre crochet, de la Sandrine Deveze, del blog Tournicote... à cloche-pied

La idea d'una pera una mica emmurriada, amb una fulla rosa i unes galtetes molt gracioses també em va encantar. Però vaig decidir fer-ne la meva pròpia versió, a partir del dibuix d'Elisabeth Dunker. És a dir, aquesta Pirum Parum no està basada en el patró del llibre Tendre crochet, sinó que és un patró lliure.


És una pera relativament petita, més o menys de mida natural, i fàcil de fer. Això sí, està començada per la part superior per poder-hi cosir amb facilitat la cua i la fulla. També he intentat enfonsar una mica la tija i el cul per donar-hi més realisme però encara no he trobat el sistema ideal per aconseguir-ho.


Per fer-la he estrenat un fil de cotó gris Nilo 22, de Lanas Stop. Però per a les galtes i la fulla he utitilitzat fil de perlé. Per cert, em resulta força difícil treballar-hi. 

Alerta a l'hora de brodar el musell, perquè l'expressió de la Pirum Parum és essencial. Com sempre que cal brodar amb precisió he utilitzat fil de perlé, en aquest cas negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada